En Kuralları Of Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Bununla birlikte yangın merdivenlerinin bir yerının küşade olması ve dumandan etkilenme ihtimalini giderilmiş etmesi yardımıyla binalarda tanıdık yangınlarda güç kayıplarının olma ihtimali sağlam oranda düşmektedir.

Her dem sere serpe buzakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Çıkış Kapkaloriın önünde yahut arkasında herhangi bir pırtı, mobilya yahut özge bir mahzur bulunmamalıdır. Hatta Yangın Çıkış Kapısı asla kapatılmamalı yahut kilitlenmemelidir.

Yangın Bapsı evgin durumlarda binadan dışarı çıkış katkısızlamanın üstı sıra yangının başka alanlara ve bölümlere sıçramasını da engeller. Böylece yangının kontrolör altına allıkınması kolaylaşır ve elan bir tomar beis vermesi önlenir.

Her yangın merdiveninin her iki cenahında korkuluk, hızmaşte evet da cidar bulunması gerekmektedir. 

Yangın merdiveni bapsı, tütünı ve ısıyı asgari düzeye indirir. Havayı değişmez özelliği yardımıyla alevlerin arama şeşna alınmasında hamil olur ve yangının yayılmasını engeller.

Pencere yangın bapları yangına dayanıklılığı şeffaflıkla birleştirerek ışığın geçmesine mezuniyet verirken yangına karşı kayırma esenlar. Bu baplar, faziletli sıcaklıklara dayanacak ve alevlerin ve kötüın yayılmasını önleyecek şekilde özel olarak aksiyonlenmiş yangına dayanıklı pencere kullanır.

Yangın merdiveni yönetmeliği aslında henüz geniş olan bir yasa olan “Binaların Yangından Korunması Için Kanun” kapsamında değerlendirilmektedir. Bu yönetmelik, yangın merdivenlerinin dizaynı, kurulumu ve hizmetı dahil cereyan etmek üzere binalarda yangın güvenliği gerekliliklerini ana hatlarıyla belirtmektedir.

120 dakikaya denli alevleri engeller. Aynı zamanda tütün sızdırmama özelliği insanların dumandan zehirlenmemesini sağlar ve sağlıklı bir şekilde fenomen yerini terk etmelerini kolaylaştırır.

Yangın kapısının (ivedili çıkış kapkaloriın) ana amacı olası bir ivedi durumda binanın tahliyesinin hızlı ve güvenli bir şeklide strüktürlmasını esenlamaktır. Aynı zamanda binanın bir taşlıkndaki esrar, yangın, tül vs. kabilinden durumlarda bir anlamda izolasyon katkısızlayarak bu menfi koşulların vesair katlara geçişini karışmak veya muhtemel başüstüneğu derece geciktirmektir.

Yangın kapıları çoklukla merdiven gayrimeskûnlukları, koridorlar ve potansiyel olarak taliıcı maddeler veya ekipman çitndıran odalar arasındaki eleştiri alanlara monte edilmektedir.

Muvaffakiyetlı bir tahliye niyetı, zelzele, yığın ve yangın üzere afetlerde sakin kalmanıza, en emniyetli davranışı sergilemenize ve binayı eskiden Yangın Merdiveni Kapısı vazgeçme etmenize yardımcı olacaktır.

Yangın Sızdırmazlığı: Yangın kapıları, yangın esnasında alevlerin ve dumanın geçişini çelmek midein özel olarak mutasavvertır. Yangın sırasında bapnın sızdırmaz olması, yangının öbür odalara veya binalara yayılmasını engeller.

ve kontrolleri konstrüksiyonlmalı, aksayan yanları giderilmelidir. Denetimlerde de buna son paye özen edilmektedir. Medyaya yansıcanip ve yangın bapsı nedenli kişi zayiatının olması bu konuya neden ögönen verilmesi icap ettiğinin en önemli demıtıdır.

Yangın veya müstacel hâlet vakalarında binalardaki insanların kolay boşaltma edilmesi yürekin Yangın Kapısı kullanılmaktadır.

Report this wiki page